Her satış, satışların artmasında birer adımdır. Elbette satışları görüp ‘benim isimlerim neden satılmıyor?’ diye düşünenler olacaktır.
Bunun başlıca sebeplerini bir yazımda belirtmiştim. (Bağlantısı en altta)
Bu başlıca sebeplerin çatı kısmında ise ‘piyasanın gelişimi’ yer almaktadır. Piyasanın gelişimine her alan adı yatırımcısı zamanı doğrultusunda, dilediği boyutta destek verebilmektedir.
Alan adı yatırımcısı piyasanın gelişimine katkıda bulunmak için neler yapabilir?
1- Alan adı satışlarını sosyal ağlar (Facebook, Twitter üzerinden beğeni, paylaşım, RT) ve ikili görüşmeler ile çevresine duyurabilir.
2- Alan adı tecrübelerini sosyal ağlar, bloglar ya da forumlar üzerinden paylaşabilir.
3- Alan adı hakkında içerik üreten sitelere destek olup alan adı hakkındaki yazıları paylaşabilir. (site listesi aşağıda) İçeriğe yorum yaparak etkileşim yaratabilir.
4- Yazılı ve görsel basında alan adları hakkında çıkan haberlerin daha fazla kişiye ulaştırılması için paylaşım.
Alan adı yatırımcılığında zaman alan ve efor gerektiren iki iş vardır:
– Yatırım yapılacak alan adına karar verilmesi ve yatırımın yapılması
– Yatırım yapılan alan adının satışı ve pazarlaması
Ağırlık olarak %50 alım, %50 satış ve pazarlama diyebilirim.
Bu bağlamda çoğu yatırımcının %50’lik yatırım kısmını yapmış fakat %50’lik satış ve pazarlama kısmında çok fazla harekete geçmiş olduğunu söyleyemem. Yani bir ismi alıp, bir köşede satılmasını beklerseniz satış şansınız yüksek değildir.
Kısacası son kullanıcıyı bilinçlendirip satışları arttırarak piyasayı büyütmek adına her alan adı yatırımcısı imkanları doğrultusunda günlük en az 5 dakika ayırmalıdır.
Tecrübeli alan adı yatırımcısı Kıvılcım İstanbulluoğlu‘nun geçtiğimiz ay yayımladığı Satış başlıklı yazıyı da okumanızı tavsiye ederim.
http://www.yildirim.net/alan-adimi-nicin-satamiyorum/
-Alfabetik Liste-
BilgeDomain.com
DomainBulten.com
DomainDoktoru.com
DomainOm.com
R10.net
SeoTurk.com.tr
Webrazzi.com
Yildirim.net
Çok değerli bilgiler emeğinize sağlık.
İyi günler Okan bey alan adı satışını şirket kurarak yapmak acaba etkili olur mu? Diyelim ki şirket kurduk ve elimizdeki alan adlarını satışa çıkardık godady,sedo vb. yerlerde satış yapmak istesek vergilendirme ve faturalandırma nasıl olacak. Örneğin bir alan adını godady de satışa çıkardık ve istediğimiz fiyatı veren bir alıcı ile anlaştık. Faturayı kime keseceğiz? Diyelim ki alıcıya kestik peki godady bize bir belge yada işlem bilgisi dökümü vs. göndermesi gerekecek mi? Ayrıca aratıp aldığımız alan adlarına ödediğimiz paralar için register firması bize fatura kesecek mi? Ve yine sattığımız alan adından aldığı komisyonu bize resmi bir belge yada fatura yoluyla mı göndermesi gerekecek? Ayrıca şirket olrak herekt edeceksek eğer şirket nasıl olmalı.Evet satılan şey ürün değil ama ufakta olsa ticaret yapılmış olmuyor mu? Bu konularda bir bilgi verebilir misiniz acaba?
Platformlar bağlı bulundukları yerin vergi kanunlarına tabi oldukları için faturalama platformdan platforma değişmektedir. Bu konuda platform yetkililerinden destek alabilirsiniz.